Deskundig en Betrouwbaar
voor al uw platte daken
Bel of mail ons gerust

Waarom is dakisolatie belangrijk?
Dakisolatie is erg belangrijk, want gemiddeld gaat zo’n 25% tot 30% van de warmte in een huis verloren via het dak. Door het aanbrengen van platdak isolatie houdt u de warmte in uw huis of gebouw en dat zorgt voor een warme en aangename omgeving. Bovendien bespaart u hiermee op uw energierekening.
Zoals gezegd gaat meer dan een kwart van de warmte in een niet geïsoleerde constructie via het dak verloren. De meest eenvoudige en effectieve manier om dit grote energieverlies te voorkomen, is door uw platdak te isoleren. Uw huis of bedrijf voelt veel comfortabeler aan als er het hele jaar door een constante temperatuur is.
PIR isolatie is geschikt voor het thermisch isoleren van platte daken. De platen combineren hoge drukvastheid, vormstabiliteit en lichtgewicht met hoge isolatiewaarde.

Wat is dakisolatie?
Dakisolatie is een isolatiemaatregel die voorkomt dat de warmte aan de bovenkant van de woning kan ontsnappen. Er wordt een isolerende laag aangebracht tegen of in het dak, waar de warmte niet doorheen kan. Het is mogelijk om de isolerende laag tegen de binnenkant van het dakbeschot te bevestigen; bijvoorbeeld tussen de houten balken. Wanneer de isolerende laag niet dikker is dan de balken, kan het dak na het isoleren ook afgewerkt worden, zoals met gipsplaten. Ook is het mogelijk om de isolerende laag in het dak te plaatsen, bijvoorbeeld tussen het dakbeschot en de dakbedekking.
Soorten dakisolatie
Dakisolatie is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vloer- of spouwmuurisolatie, een isolatiemaatregel waarbij de isolerende laag vaak in het zicht zit. Doordat veel mensen verschillende wensen en eisen hebben, zijn er veel verschillende soorten dakisolatie en isolatiemateriaal om uit te kiezen.
De isolatie van het plat dak wordt langs de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht zodat de constructiematerialen mee in de isolatieschil zitten. Onder de plat dak isolatie komt eerst nog een dampscherm om te voorkomen dat condensatievocht in het isolatiemateriaal trekt. Bovenop de isolatie wordt een afdekking of waterwerende laag aangebracht zoals EPDM, PVC of roofing.
Vaak gebruikte materialen voor dak isolatie
- XPS-Platen: Harde geëxtrudeerde polystyreenplaten (XPS-platen) zijn gemaakt van restproducten uit aardolie. Ze hebben een gesloten celstructuur en zijn bijzonder drukvast waardoor ze veel gewicht kunnen dragen. De dakisolatieplaten hebben ook uitstekende vochtwerende eigenschappen en zijn verkrijgbaar in tand-en-groefverbindingen. Op vlak van isolatiewaarde situeren ze zich tussen EPS- en PUR-platen.
- PUR-Platen: De isolatiewaarde van polyurethaan-platen (PUR-platen) is iets beter dan die van EPS-platen en iets minder dan die van PIR-platen.
- PIR-Platen: Polyisocyanaat-isolatieplaten (PIR-platen) zijn brandveiliger dan PUR- platen en hebben ook een iets betere isolatiewaarde waardoor ze dunner aangebracht kunnen worden. De isolatieplaten zijn meestal bekleed met een dampdichte laag zodat enkel de naden nog afgesloten moeten worden.
- EPS-Platen: Isolatieplaten uit geëxpandeerd polystyreen (EPS-platen) zijn goed bestand tegen vocht en beloopbaar. Ze isoleren beter dan minerale wol, maar wel iets minder dan bovenstaande isolatieplaten voor het plat dak. EPS-platen zijn wel vrij licht waardoor ze makkelijk te hanteren zijn.
Ik wil een afspraak maken
Bekijk onze soorten dakbedekking
KVK 78139422 | Ankrot 104 7523LG Enschede | Tel. 06 38951730
