Deskundig en Betrouwbaar

voor al uw platte daken

Bel ons gerust

Reparatieservice

Bij een lekkage of noodsituatie staan 7 dagen in de week voor u klaar. Wij zorgen en ontzorgen u, zodat u weer zo snel mogelijk naar behoren kan functioneren. Onze monteurs beheersen de juiste skills en zijn voorzien van up-to-date techniek.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Veel huis en pandeigenaren stellen het repareren van kleine lekkages aan hun dak vaak uit wanneer zij er geen last van hebben of om “geld te besparen”. Dit heeft een hoop negatieve gevolgen. Een kleine lek kan al snel leiden tot houtrot in het dakbeschot verzadiging van eventuele isolatie waardoor het isolatiewaarde sterk verminderd. Daarnaast wordt de kans op schimmelvorming aanzienlijk vergroot. Het verwijderen van schimmel is een lang en duur proces. Dit zou voorkomen kunnen worden met een dak reparatie.

Mocht u vochtige plekken, gele kringen, schimmels op muren of plafond of plassen water op de grond bespeuren, dan is dit een indicatie dat er iets mis is met uw dak. Dat geldt ook wanneer uw dakgoot overloopt met water, dat zijn signalen dat de hemelwaterafvoeren of regenpijpen verstopt kunnen zitten. Wanneer je daar niet op tijd bij bent veroorzaakt ook deze verstoppingen uiteindelijk vervelende lekkages. wacht dan niet langer en neem contact met ons op via onderstaand formulier . Want de genoemde signalen wijzen op mogelijke lekkage aan uw dak.

Dakonderhoud

Solide Dakwerken heeft een jaarlijks service en onderhoudscontract voor particulieren en bedrijven. Om de maximale levensduur van een dakbedekking te bereiken en te voorkomen dat er lekkages ontstaan, moet regelmatig dakonderhoud worden uitgevoerd. De dakdekker zal dan het dak betreden om onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Het dakonderhoud  bestaat onder andere uit het schoonmaken van dakgoten en regenpijpen om ervoor te zorgen dat regenwater correct van het dak wordt afgevoerd. Tevens zal de dakdekker tijdens het onderhoud van het dak zoeken naar scheuren of andere beschadigingen in de dakbedekking. Indien deze worden gevonden kan meteen een dakreparatie worden uitgevoerd waardoor daklekkages worden voorkomen.

Onderhoudscontract bij de Solide Dakwerken afsluiten​

Periodiek onderhoud van het dak is belangrijk. Zeker na de herfstperiode, als alle bladeren van de bomen zijn gevallen, is het laten uitvoeren van dakonderhoud aan te raden. Minimaal een of twee keer per jaar, het dak onderhouden zorgt ervoor dat u niet onverwacht met problemen geconfronteerd zult worden. Het is daarom een goed idee om een onderhoudscontract bij de Solide Dakwerken af te sluiten. Wij houdt dan voor u bij wanneer het weer tijd is voor dakonderhoud. Als de tijd voor de onderhoudswerkzaamheden weer is aangebroken zullen wij met u contact opnemen voor een afspraak. Uiteraard kunt u ook ten alle tijden zelf contact met ons kunnen opnemen voor het uitvoeren van het dakonderhoud.

Solide Dakwerken is VCA* gecertificeerd. Door het regelmatig uitvoeren van een Risico Inventarisatie en Evaluatie streeft Solide Dakwerken naar continue verbetering op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Daar waar werk uitbesteed wordt is het VCA-certificaat dé norm voor veilig werken.

*VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid Milieu) Checklist Aannemers

Dakrenovatie en isolatie

Solide Dakwerken is gespecialiseerd in dakrenovatie. 
Vroeg of laat krijgt elk dak te maken met problemen zoals veroudering, vervuiling of lekkages. Een dakrenovatie is dan een verstandige keuze.
 
Wat doen wij zoal:

  Een nieuwe laag dakbedekking over de oude bestaande dakbedekking heen leggen.

  Het oude dakbedekking eraf slopen en een tweelaags systeem dakbedekking aanbrengen.

Als er een langdurige daklekkage is geweest kan het houten dakbeschot verrot zijn. In dat geval kunnen wij het gehele of een deel van het dak slopen en de rotte delen dakbeschot vervangen voor nieuwe duurzame OSB constructieplaten (dakbeschot) en met een tweelaags systeem dakbedekking een geheel nieuw dak realiseren. Daar zijn verschillende systemen voor zoals: losliggend of mechanisch bevestigd.

Tip!

Wanneer u toe bent aan een dakrenovatie van uw bestaande dak kunt u erover nadenken om uw dak te laten isoleren. Dit heeft als meerwaarde dat de isolatie ervoor zorgt dat uw het s’ winters warmer binnenshuis kunt houden en zomers koeler heeft. Wij werken met PIR isolatie dit als grote voordeel dat u met een mindere isolatiedikte toch uw goede rc-waarde kunt behalen. Dit kan door middel van mechanische bevestiging of losliggend geballast systeem. Wij kunnen dit uitvoeren met Bitumen, EPDM Resitrix, TPO of PVC dakbedekking. 

Ook hierop geven wij een schriftelijk garantie af van 10 jaar!

Ik wil een afspraak maken


KVK 78139422 | Ankrot 104 7523LG Enschede | Tel. 06 38951730

×